Ontslag Advocaat Schiphol

Zocht u naar Ontslag Advocaat Schiphol en bent u op zoek naar een gespecialiseerde ontslag advocaat in Schiphol of in de directe omgeving? Dan bent u bij Noest Advocatuur aan het juiste adres!

 

Noest Advocatuur is gespecialiseerd in ontslagrecht, arbeidsconflicten en vaststellingsovereenkomsten. Wij helpen werkgevers en werknemers uit Schiphol met vragen en problemen rondom ontslag.

Ontslag advocaat Schiphol: ons werkgebied

Vaststellingsovereenkomst

Veel ontslagsituaties beginnen en eindigen met een vaststellingsovereenkomst. Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen of heeft u er één nodig? Vaststellingsovereenkomsten zien wij dagelijks voorbij komen.

Om slepende en onzekere procedures te voorkomen, wordt zo’n overeenkomst veel gebruikt. Maar wat staat er in? Wat hoort er in? En wat vooral niet? Wij screenen vaststellingsovereenkomsten en stellen ze op. Werkgevers helpen wij een passend voorstelt te doen. Werknemers helpen wij een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Het belangrijkste is uiteindelijk dat een vaststellingsovereenkomst WW-veilig is.

WERKNEMER: Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen?

U vraagt u waarschijnlijk af wat u het beste kunt doen. Kan ik de overeenkomst tekenen? Zijn de voorwaarden redelijk? Krijg ik wel WW als ik teken? Wat gebeurt er als ik niet teken? Ik ben ziek, is dat een probleem?

Het is logisch dat u veel vragen heeft als uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst heeft gegeven. Noest Advocatuur kan u helpen. Niet alleen helpt zij u de vaststellingsovereenkomst te begrijpen. Zij kan u ook adviseren bij de beslissing om de overeenkomst al dan niet te tekenen. Natuurlijk kan zij u daarnaast helpen bij eventuele onderhandelingen over de voorwaarden in de vaststellingsovereenkomst.

Meer lezen…

WERKGEVER: u wilt uw werknemer ontslaan?

Als werkgever moet u van goede huize komen om de verstoorde arbeidsrelatie of disfunctioneren (incl. behoorlijk verbetertraject!) aan te tonen. Kunt u dat niet (volledig) en komt u met een “dun” dossier? Dan zal de kantonrechter waarschijnlijk niet ontbinden, waar hij dat voorheen wel had gedaan. De kantonrechter kan uw eventuele “dunne dossier” voor de werknemer niet compenseren met een hogere vergoeding. De kantonrechter is nu gebonden aan de transitievergoeding. Die moet hij meegeven en die vergoeding is niet bepaald royaal. De kantonrechter zal dus alleen ontbinden als er echt iets aan de hand is en de arbeidsovereenkomst echt niet langer kan voortduren.

Als werkgever doet u er dus goed aan om de kantonrechter te ontwijken als uw dossier niet piekfijn in orde is. In dat geval is onderhandelen voor werkgevers een goede optie. Onderhandelen begint bij een goede vaststellingsovereenkomst.

Meer lezen…

Wat staat er in de vaststellingsovereenkomst?

In de vaststellingsovereenkomst staan o.a. de volgende onderwerpen:

  • Wanneer eindigt de arbeidsovereenkomst?
  • Krijgt de werknemer een ontslagvergoeding?
  • Tot wanneer krijgt de werknemer het loon doorbetaald?
  • Worden evt. bonussen nog uitgekeerd?
  • Heeft de werknemer nog vakantiedagen en wat gebeurt daarmee?
  • Wat gebeurt er met een eventueel concurrentiebeding?
  • Vergoedt de werkgever de evt. advocaatkosten?

Vaststellingsovereenkomst en WW

Het is erg belangrijk om de vaststellingsovereenkomst kritisch te bekijken. De vaststellingsovereenkomst moet namelijk aan een aantal eisen voldoen om WW-veilig te zijn. Zo moet er in elk geval in staan dat het initiatief van het ontslag bij de werkgever ligt.

Vaststellingsovereenkomst en ziekte

Als u ziek bent, is het niet altijd mogelijk om een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Het is in elk geval een probleem als u nog ziek gemeld bent op het moment dat u uit dienst gaat. Als u een vaststellingsovereenkomst heeft getekend en u gaat vervolgens ziek uit dient, dan wordt uw Ziektewetuitkering namelijk geweigerd. U heeft dan een zogenaamde “benadelingshandeling” gepleegd.

Vaak is het wel mogelijk om tijdens ziekte te vertrekken met een vaststellingsovereenkomst, maar daarbij is goed advies van groot belang. Zeker bij ziekte is het dus raadzaam om een advocaat naar de vaststellingsovereenkomst en uw persoonlijke omstandigheden te laten kijken.

Astrid Noest

Mr. Astrid Noest is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en heeft jarenlange ervaring op dat gebied:

“Cliënten die bij mij komen, zijn werknemers en werkgevers met vragen die gaan over problemen op het werk. Ongeveer 90% van de zaken die ik in behandeling heb, gaat over arbeidsrecht. Met de uitgebreide ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan, weet ik vaak al tijdens het eerste gesprek met een cliënt wat de mogelijkheden zijn om zijn vraag of probleem op te lossen. Dat ik zowel werkgevers als werknemers bijsta is voor iedereen een voordeel: ik kan vaak al vroeg voorspellen wat de volgende stap van de wederpartij zal zijn. Ik ken beide “denkroutes” en dat geeft een voorsprong aan de cliënt!

Wilt u weten wie Astrid Noest is? Ga dan direct naar haar persoonlijke pagina.

Fixed Fee

Noest Advocatuur hanteert scherpe tarieven en is een ware pionier als “fixed fee advocaat”. Een advocaat met vaste tarieven en zonder ouderwetse kantoorkosten betekent dat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Zo komt u na afloop niet voor verrassingen te staan. Indien u daarvoor in aanmerking komt, kan bovendien door de overheid gefinancierde rechtsbijstand voor u worden aangevraagd (pro deo). Uw ontslag advocaat Schiphol staat voor heldere communicatie, ook over tarieven en kosten. Wilt u weten wat u de kosten van uw arbeidszaak zullen zijn, kijk dan eens bij de tarieven op deze site.

Ontslag Advocaat Schiphol: bereikbaarheid

Vanuit Schiphol is Noest Advocatuur uitstekend bereikbaar. Noest Advocatuur is gevestigd midden in de Bollenstreek en centraal gelegen in de randstad: met Amsterdam en Haarlem aan de ene kant, en Leiden en Den Haag aan de andere kant. U kunt bij ons gratis parkeren voor de deur. Direct uw route plannen? Klik hier.

Tag: Ontslag Advocaat Schiphol.

Publicaties en meer…

Wist u dat Astrid Noest een driewekelijkse column over arbeidsrechtelijke onderwerpen in het Lisser Nieuws en De Hillegommer schrijft? U kunt deze kranten en columns online lezen (zie voorlaatste pagina).

Ook op andere plaatsen verschijnen regelmatig publicaties van de hand van Astrid Noest. Daarnaast organiseert en geeft zij arbeidsrechtelijke workshops en presentaties voor verschillende doelgroepen.

Blog

In de blog op deze website kunt u verder lezen over diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen.

Tags: Ontslag Advocaat Schiphol, vaststellingsovereenkomst, arbeidsrecht, ontslag, ontbinding