Contractenrecht

Iedere ondernemer of particulier heeft dagelijks te maken met contractenrecht en contracten. U kunt daarbij denken aan koopcontracten, algemene voorwaarden, huurcontracten, financieringscontracten en samenwerkingsverbanden. De meeste huis-tuin-en-keuken-contracten leveren geen problemen op. Maar als het contractuele belang groter wordt en het onderwerp van de overeenkomst complexer, neemt de kans op problemen toe.

contractenrecht

Voorkomen is beter dan genezen

Een goed contract voorkomt in de toekomst veel problemen. In geval van een conflict wordt immers altijd teruggegrepen op het contract, ook door de rechter. Dan is het wel zo handig als uw contract goed voor u is opgesteld, door een specialist met kennis van het contractenrecht.

Noest Advocatuur:

 • Stelt nieuwe contracten en algemene voorwaarden voor u op
 • Beoordeelt uw bestaande contracten en algemene voorwaarden
 • Adviseert over bestaande en nieuwe contracten en de mogelijkheden

Geschillen

Als u al een geschil heeft, gaat dat meestal over de uitleg van een contract, over de vraag of het contract correct is nagekomen en de gevolgen van gebrekkige nakoming. Wat kunt u doen als de wederpartij niet nakomt of niet volledig? Kunt u het contract ontbinden? Heeft u recht op schadevergoeding?

Noest Advocatuur heeft jarenlange ervaring op het gebied van problemen rondom contractenrecht. Wij helpen u dan ook graag met:

 • Advies
 • Onderhandelingen
 • Procederen

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

 • Uitleg van contracten
 • Wanprestatie
 • Ontbinding
 • Vernietiging
 • Schadevergoeding

Algemene voorwaarden en contractenrecht

Algemene voorwaarden zijn een onderdeel van het contractenrecht en vormen de basis van uw onderneming. Noest Advocatuur kan voor u precies op uw onderneming toegespitste algemene voorwaarden opstellen. Ter besparing van kosten wordt hierbij zo mogelijk gebruik gemaakt van algemene voorwaarden van een brancheorganisatie.

Bij handelsactiviteiten met het buitenland is het van belang om naast kennis van internationale verdragen ook te beschikken over buitenlandse contacten op juridisch gebied. Het is daarbij zeer raadzaam en handig om te kiezen voor toepasbaarheid van het Nederlands Recht en een bevoegde Nederlandse rechter. Zo worden bij eventuele geschillen kosten bespaard, doordat er niet in het buitenland geprocedeerd hoeft te worden.

Verder is het raadzaam om advies in te winnen over de werking van algemene voorwaarden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat algemene voorwaarden ook daadwerkelijk van toepassing zijn? Kun je volstaan met een verwijzing of zend u ze altijd mee?

Tags: contractenrecht, verbintenissenrecht, advocaat Lisse, advocaat Nieuw Vennep, advocaat Hoofddorp, advocaat Noordwijkerhout, advocaat Hillegom, advocaat Aalsmeer, advocaat Lisserbroek, advocaat Sassenheim, advocaat Sassenheim, advocaat Voorhout, advocaat Noordwijk, advocaat Roelofarendsveen, advocaat Oegstgeest, advocaat Leimuiden, advocaat Heemstede, advocaat Haarlemmermeer, overeenkomst, algemene voorwaarden, wanprestatie, schadevergoeding, ontbinding, vernietiging